maanantai 9. heinäkuuta 2012

Uusia kokemuksia ja takapakkia

Koiranpennun kanssa on siitä hauska elää, että sille on helppo tarjota uusia elämyksiä. On myös kiva katsella, miten pentu näihin elämyksiin suhtautuu.

Viiru on osoittautunut ihanan innokkaaksi kohtaamaan uusia asioita. Tänään käytiin eläintarvikekaupassa. Viirun mielestä se oli aivan ihana paikka - ruokaa oli säkeittäin joka puolella... Kaupungilla kävelyä on harjoiteltu useammankin kerran, viime viikolla käytiin jopa Helsingin keskustassa, sielläkin hetken miettimisen jälkeen oltiin kuin kotonaan. Viikonlopun uusi kokemus oli veneily. Viiru pääsi moottoriveneen kyytiin. Kokemus ei nyt ehkä ihan hurmannut koiraa, mutta eipä se kyllä mitenkään poiskaan rimpuillut.

Viirusta on tullut innokas vesipeto. Se ryntää mökillä innokkaasti järveen. Ei tosin uskalla mennä pidemmälle kuin missä jalat vielä yltävät pohjaan, mutta läiskyttää ja leikkii rantavedessä innokkaasti. Koetan saada tänne blogiin uimakuvan tai videon tässä joku kerta, sen verran hauskan näköistä puuhaa uiminen on.

Vaikka lähes kaikki on sujunut Viirun kanssa ihan loistavasti, pieniä takapakkejakin on tullut. Yksin jääminen on osoittautunut aika hankalaksi. Viiru vinkui ja haukkui, kun se jätettiin muutamaa minuuttia pitemmäksi aikaa yksin. Nyt olemme aloittaneet harjoitukset alusta ja rajoittaneet Viirun yksinolopaikkaa. Se on nyt meidän makuuhuoneessamme, jossa se nukkuu öisin ja jota se pitää varsin mukavana paikkana. Yksinolo on nyt toistaiseksi sujunut ihan hyvin - olemme nyt 15 minuutin kohdalla, huomenna koetetaan 20:tä minuuttia... Toivotaan, että tällä kertaa onnistuu.

Toinen takapakkikohta on sisäsiisteys. Päivisin sujuu suurimmaksi osaksi ihan hyvin, mutta välillä pissaa ja kakkaa tulee sisälle. Eikä siinä mitään, jos tulisi sanomalehdelle, mutta usein asiat tehdään 10 sentin päähän sanomalehdestä... En tiedä, mistä johtuu, mutta koetamme olla tarkkasilmäisiä ja pistää koiran ulos heti, jos se näyttää etsivän paikkaa pissata tai kakata... Onneksi näin kesäaikaan terassin ovi on lähes aina auki, joten koira pääsee hyvin ulos. Ehkäpä tässäkin pitää palata vähän taaksepäin ja alkaa palkita ulos tehdyistä asioista avokätisemmin...

Ensi viikonloppuna lähdemme ensimmäistä kertaa kunnolla reissuun Viirun kanssa. Edessä on kaksi yötä hotellissa. Saapa nähdä, miten menee... Raportoin sitten reissun jälkeen. :)

Tähän loppuun vielä video Viirusta ja kavereista mökillä. Leikimme lasten kanssa vähän iMovie-ohjelmalla. Kuvan laatu ei huimaa päätä, mutta ehkä siitä näkee, miten hauskaa koirilla - tai ainakin Viirulla - oli.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti